AQUAKERT
WEBÁRUHÁZ

kerti tó technika, tóépítés, tószűrés, tóápolás

Aquakert Webáruház

Keresés áruházban



Online: 7

Főmenü
Menü

Filtoclear 30000

nyomásszűrő + UV-C

Kerti tó  >  Tószűrő  >  Nyomásszűrő  >  Filtoclear  >  Filtoclear 30000

Kertitó Webáruház - OASE Filtoclear nyomásszűrő + UV-C 1

Cikkszám: 50577 (30451350577)
Tipus: Filtoclear 30000 nyomásszűrő + UV-C
UV-C telj. (W): 55
Tóméret max (l): 30000
Halastó méret max (l): -

Gyártó: OASE - Oase GmbH
Gyártó weboldala: www.oase-livingwater.com

Videó: -
Garancia: 2+1 év


Bruttó webshop ár: 257.658,- Ft

A termék nem rendelhető !



Hatékonyan működő kerti tó nyomásszűrő beépített UV-C előtisztítóval. Egyszerű ellenáramú tisztítás, tisztítófogantyúval és váltószeleppel. A tartály földbe ásható.
3.9 (4)

A termék értékelése! (1/5)







Értékel
Filtoclear 3000 - 15000


Információk a használati utasításhoz
Első használat előtt, kérjük, olvassa el a használati utasítást, és ismerkedjen meg a készülékkel. Feltétlenül vegye figyelembe a biztonsági előírásokat a helyes és biztonságos használathoz.

Rendeltetésszerű használat
A beépített UVC-lámpával rendelkező Filtoclear 3.000-15.000-sorozat, a továbbiakban készülék, +4°C és + 35°C közötti vízhőmérsékletű normál tóvíz biológiai és mechanikus szűrésére való zárt présszűrő, melyet kizárólag magáncélra lehet használni, halállománnyal rendelkező vagy anélküli kerti tavak tisztításánál.

Nem rendeltetésszerű használat
A készülék nem rendeltetésszerű használat és szakszerűtlen kezelés esetén veszélyt jelenthet az emberre. Nem rendeltetésszerű használat esetén részünkről megszűnik a felelősség, valamint az általános üzemelési engedély.

CE-gyártói nyilatkozat
Ezúton igazoljuk, hogy termékünk megfelel az "EG (89/336/EWG) EMV“"rányelv, valamint a kisfeszültségre vonatkozó (73/23/EWG) irányelvekben előírtaknak. A következő harmonizált szabványok kerültek alkalmazásra:
 EN 60598-1, EN 60598-2-1, EN 55015, EN 61000-3-2, EN 61000-3-3

Biztonsági utasítások
Az OASE jelen készüléket a legkorszerűbb technológia és az érvényben lévő biztonsági előírások szerint készítette. Ennek ellenére a készülék veszélyt jelenthet az emberekre és tárgyakra, ha azt szakszerűtlenül, ill. nem a rendeltetési célnak megfelelően használják, vagy nem veszik figyelembe a biztonsági előírásokat. Biztonsági okokból gyermekek és 16 évnél fiatalabb fiatalkorúak, valamint olyan személyek, akik nem képesek felismerni a lehetséges veszélyeket, vagy jelen használati utasításban nem jártasak, nem használhatják a készüléket! Kérjük, őrizze meg gondosan a használati utasítást! Tulajdonosváltás esetén adja tovább a használati utasítást. Valamennyi munkálatot a készülékkel csak a szóban forgó utasítással szabad elvégezni. A víz és elektromosság kombinációja nem előírásszerű csatlakozó vagy szakszerűtlen kezelés esetén komoly veszélyt jelenthet a kezelő testi épségére vagy életére.

Figyelem! Veszélyes UV-sugárzás.
Az UVC-lámpa sugárzása veszélyes a szemre és bőrre! Soha ne működtesse a készülék lámpáját a házon kívül. Soha ne merítse a készüléket víz alá! Mindig húzza ki az összes vízben található készülék és a berendezés hálózati csatlakozóját, mielőtt munkálatokat végezne a készüléken! A készüléket csak védőérintkezős dugaszoló aljzatról működtesse. A dugaszoló aljzatnak meg kell felelnie a mindenkori érvényes nemzeti előírásoknak. Biztosítsa, hogy a védővezeték megszakítások nélkül legyen a készülékig elvezetve. Soha ne használjon védőérintkező nélküli berendezéseket, adaptereket, hosszabbító- vagy csatlakozó vezetékeket! A hálózati csatlakozó vezetékeknek nem lehet kisebb keresztmetszetük a H05 RNF jelöléssel ellátott gumitömlő vezetékeknél. A hosszabbító vezetékeknek eleget kell tenniük a DIN VDE 0620-as szabványnak. Biztosítsa, hogy a készülék 30 mA-nél nem nagyobb hibaáramú hibaáram elleni védőberendezéssel (FI ill. RCD) legyen ellátva. Olyan védetten fektesse le a csatlakozó vezetéket, hogy az ne sérülhessen meg. Csak olyan kábelt szabad használni, melyek kültéri használata megengedett. Biztosítsa a dugós csatlakozó csatlakozását nedvesség ellen. Sérült kábel vagy ház esetén a készüléket nem szabad használni! Húzza ki a hálózati csatlakozót! Ne hordozza, ill. húzza a készüléket a csatlakozó vezetéknél fogva. A kerti tavak és úszómedencék elektromos berendezéseinek meg kell felelniük a nemzetközi rendelkezéseknek. Hasonlítsa össze a táphálózat műszaki adatait a típustábla adataival. Kérdések és problémák esetén saját biztonsága érdekében forduljon villamossági szakemberhez! A hálózati csatlakozó vezetéket nem lehet kicserélni. A  vezeték sérülése esetén a készüléket meg kell semmisíteni. Ne működtesse a berendezést, ha személyek tartózkodnak a vízben! Soha ne szállítson más folyadékot, csak vizet! Soha ne nyissa fel a készülék házát, vagy hozzátartozó alkatrészeit, ha a használati utasításban erre nincs kifejezett utasítás. Soha ne üzemeltesse a készüléket vízátfolyás nélkül!
Figyelem! Soha ne működtesse a készüléket 0,2 bar-nál nagyobb víznyomással!
A szűrőnek semmilyen esetre sem szabad tömítetlennek lennie. Fennáll annak a veszélye, hogy a tó kiürül.

Felállítás
Állítsa fel a készüléket elárasztástól védve, legalább 2 m-re a tó szélétől, szilárd és sík aljzatra. Alternatív módon a szűrőt a tartályon lévő peremig is be lehet ásni. A fedél és a kieresztési pont közötti magasságkülönbségnek max. 2 m-nek szabad lennie (14). A készüléket nem szabad közvetlen napsugárzásnak kitenni. Ügyeljen rá, hogy akadálytalanul hozzá lehessen férni a fedélhez, hogy munkálatokat lehessen végezni a készüléken.

Összeszerelés
Tömlőcsatlakozások felszerelése
A szivattyú szállítási nyomásának max. 0,5 bar-nak (5mWS) szabad lennie. A készüléket csak olyan nyomótömlőkkel használja, melyek legalább 0,2 bar-ra, ill. a szivattyú maximális nyomására méretezettek. Fűrészelje le a lépcsőzetes tömlővéget a megfelelő helyen a mindenkori tömlők számára. Helyezze ill. csavarja fel a tömlőket a lépcsőzetes tömlővégre, és biztosítsa azokat tömlőszorítóval.

Összeszerelés a vízbevezetésnél
Helyezze rá a hollandianyát a fekete lépcsőzetes tömlővégre, szerelje fel a tömlőt, helyezze be a lapostömítést a hollandianyába, majd csavarozza fel vízbevezető csonkra.
Összeszerelés a vízkivezetésnél Helyezze rá a hollandianyát az átlátszó lépcsőzetes tömlővégre, szerelje fel a tömlőt, tegye be a zöld átfolyásjelzőt a hollandianyába, majd csavarozza fel a vízkieresztő csonkra.

Összeszerelés a tisztító csatlakozónál
A lefolyótömlő tisztító csatlakozóra való tartós felszereléséhez, csavarozza le a zárókupakot a tisztító csatlakozóról, helyezze rá a hollandianyát az átlátszó lépcsőzetes tömlővégre, szerelje fel a tömlőt, tegye be a zöld átfolyásjelzőt a hollandianyába, majd csavarozza fel erősen a tisztító csatlakozóra. Szűrő üzemmódban a tisztító csatlakozót, vagy a rácsatlakoztatott lefolyótömlőt mindig le kell zárni a zárókupakkal és a behelyezett lapostömítéssel annak az esetnek biztosítására, ha a funkciókapcsolót valaki nem szándékosan "Tisztítás"-ra állítja. A lefolyótömlő zárókupakkal való lezárásához helyezze ill. csavarja fel a fekete menetes lépcsőzetes tömlővéget a tömlőre, és biztosítsa tömlőszorítóval, majd csavarozza fel erősen a zárókupakot a behelyezett lapostömítéssel.
Figyelem! Soha ne működtesse a készüléket vízátfolyás vagy szivattyúszűrő nélkül!

Üzembe helyezés
A biztonsági utasításokat be kell tartani! Üzembe helyezés előtt először mindig a szivattyút kapcsolja be, és ellenőrizze a csatlakoztatott tömlők, a zárókupak és a biztonsági retesszel ellátott szorítógyűrű megfelelő illeszkedését. A funkciókapcsolónak a "Szűrés"-jelzésen kell állnia. Dugja be a hálózati csatlakozót, a kék ellenőrzőlámpa világít. Fontos: Új telepítéskor a készülék teljes biológiai tisztítóhatását csak néhány hét elteltével éri el. Kiterjedt baktérium-tevékenység csak + 10°C-os alkalmazási hőmérséklettől kezdődően érhető el.
Fontos: A beépített hőmérséklet-érzékelő túlhevülés esetén automatikusan lekapcsolja az UVC-lámpát, lehűlés után az UVC-lámpa automatikusan újból bekapcsol. A készülék kikapcsolásához húzza ki a hálózati csatlakozót.

Tudnivalók a tiszta víz-garanciához
A tiszta víz-garanciából származó igények érvényesítése érdekében a következő telepítési utasításokat kell figyelembe venni.
- A víz akkor tiszta, ha 1,0 m-es mélységben az aljzaton felismerhetőek a halak vagy kövek.
- A szűrőrendszernek az OASE-táblázatnak megfelelően kell konfigurálva lennie.
- A szűrőrendszernek 24 órán keresztül üzemelnie kell.
- Az UVC-lámpát 8000 üzemóra után ki kell cserélni.
- A szűrőrendszert rendszeresen ki kell tisztítani.

Tisztítás és karbantartás
Figyelem! Tisztítási és karbantartási munkálatok előtt mindig húzza ki a hálózati csatlakozót!
A biztonsági utasításokat be kell tartani! Rendszeresen ellenőrizze és tisztítsa a tóhoz vezető vízlefolyót. Dugulás esetén fennáll annak a veszélye, hogy az üzemi nyomás 0,2 bar fölé emelekedik. A szűrőhabokat rendszeresen (pl. 2 hetente) ki kell tisztítani, legkésőbb azonban akkor, ha a vízkivezetésből zavaros vagy koszos víz kerül vissza a kerti tóba (a szennyeződést a zöld átfolyásjelzővel rendelkező átlátszó lépcsőzetes tömlővégnél lehet ellenőrizni a vízkifolyónál). A szűrőhabok tisztítása a kar használatával
Csavarja le a tisztító csatlakozón ill. a csatlakoztatott lefolyótömlőn lévő zárókupakot. Húzza fel enyhén a funkciókapcsolót, és állítsa "Tisztítás"-ra az óramutató járásával megegyező irányba forgatva. Húzza meg erősen a tisztító fogantyút, és "pumpáljon" többször, így a szűrőhabok mechanikusan tisztulnak. Nyomja le a tisztító kart ütközésig a fedélre (a két O-gyűrű érezhetően beszorul). A szűrő most tisztára öblítődik. Amint a tisztító csatlakozónál az átlátszó lépcsőzetes tömlővégen keresztül már csak tiszta víz látható, húzza fel enyhén a funkciókapcsolót, és állítsa "Szűrés"- re az óramutató járásával ellentétes irányba forgatva. Csavarozza fel ismét erősen a zárókupakot a behelyezett lapostömítéssel. Ellenőrizze a tó vízbetáplálását a vízkivezetésénél lévő zöld átfolyásjelző alapján.

A szűrőhabok tisztítása mosással
Ha szükséges, mossa, ill. cserélje ki a szűrőhabokat. Ne használjon vegyi tisztítóanyagot. Húzza ki a hálózati csatlakozót, kapcsolja ki a szivattyút, és biztosítsa azt nem szándékos bekapcsolás ellen. Vegyen le minden csövet a hollandianyák lecsavarásával, majd vegye le a szorítógyűrűt. Ehhez húzza vissza a biztosító reteszt, nyomja befelé a zárókampót, és nyissa fel a feszítőgyűrűt. Emelje le a fedelet a szűrőhab-egységgel együtt, és tegye le puha, tiszta aljzatra úgy, hogy a szűrőhabok a szűrőtárcsával felfelé legyenek. A mechanikai igénybevétel és a szokásos öregedés által a szűrőhabok összeeshetnek. A szűrőhabokat ki kell cserélni, ha azok hézagok nélkül felfekszenek az alsó szűrőtárcsára, és teljesen látható a felső tárcsa kopást jelző jelölése. Csavarozza le a felső szűrőtárcsát a két csavar kioldásával, húzza le a szűrőhabokat, és erőteljesen összenyomva tisztítsa ki folyó vízben. Húzza le az alsó szűrőtárcsát, és csapassa tisztára a tartályt, a fedelet a rácsos csővel, midkét szűrőtárcsát és a feszítőgyűrűt. Emelje le a bypassszelepet, és tisztítsa meg az UVC bevezetőfésűjét. Helyezzen fel egy szűrőtárcsát kerettel felfelé a rácsos csőre és a tisztító rudakra, majd tegye fel a szűrőhabokat egy nagy kék szűrőhabbal kezdve, majd azt követően egy kis piros szűrőhabot felváltva úgy, hogy a tisztító rudak a szűrőhabok nagy lyukának két vágatában legyenek. Tegye fel a szűrőtárcsákat kerettel lefelé, és csavarozza rá erősen a két csavarral a tisztító rudakra. Fontos: Ha a tisztító rudakat keresztül lehet tolni a szűrőtárcsák lyukain, akkor a tárcsát 90°-kal a másik lyukképre kell forgatni. A rácsos csőnek teljesen fel kell feküdnie a keret átmérőjén. Helyezze fel a fedél tömítését a tartály felső peremére, majd nyomja fel a fedelet a szűrőhab-egységgel a tartályra. Tegye fel a feszítőgyűrűt a tartály és a fedél peremére (Ne csípje be a hálózati kábelt!), nyomja rá a fedelet, pattintsa be a zárat, és tolja be a biztosító reteszt. Szerelje fel a tömlőcsatlakozásokat, először a szivattyút helyezze újból üzembe, utána csatlakoztassa a készülék hálózati csatlakozóját.

A kvarc üvegcső tisztítása
A biztonsági utasításokat be kell tartani! Húzza ki a hálózati csatlakozót, kapcsolja ki a szivattyút, és biztosítsa azt nem szándékos bekapcsolás ellen. Lazítsa meg az UVC-készülék négy csavarját, majd húzza ki azt óvatosan a szűrő fedeléből, tisztítsa meg a kvarcüveget nedves ruhával, húzza ki a lapostömítést és a védőcsövet , majd tisztítsa le vízzel. Csak Filtoclear 15.000: Tisztítsa le a védőcsövet a reflektorlemezzel együtt vízzel és puha kefével (Ne húzza ki a lemezt!) Eldeformálódhat). Ellenőrizze az alkatrészek épségét, és ha szükséges cserélje ki azokat. Szerelje össze ismét fordított sorrendben. Először a szivattyút helyezze újból üzembe, utána csatlakoztassa a készülék hálózati csatlakozóját.

Az UVC-lámpa cseréje
Az UVC-lámpát kb. 8000 üzemóra után ki kell cserélni. A biztonsági utasításokat be kell tartani! Húzza ki a hálózati csatlakozót, kapcsolja ki a szivattyút, és biztosítsa azt nem szándékos bekapcsolás ellen. Lazítsa meg az UVC-készülék négy csavarját, majd húzza ki azt óvatosan a szűrő fedeléből, csavarozza le a szorítócsavart az óramutató járásával ellentétes irányban, és vegye le a kvarcüveg csövet az O-gyűrűvel együtt. Húzza ki az UVC-lámpát, és cserélje ki. Fontos! Csak olyan lámpákat szabad használni, melyek jelölése és teljesítményadatai egyeznek a típustáblán szereplő adatokkal. Vegye le az O-gyűrűt a kvarcüvegről és tisztítsa meg, tisztítsa le a kvarcüveget nedves ruhával, majd húzza ki a lapostömítést és a védőcsövet, és tisztítsa meg vízzel. Csak Filtoclear 15.000: Tisztítsa le a védőcsövet a reflektorlemezzel együtt vízzel és puha kefével (Ne húzza ki a lemezt! Eldeformálódhat). Ellenőrizze az alkatrészek épségét, és ha szükséges cserélje ki azokat. Szerelje össze ismét fordított sorrendben. Először a szivattyút helyezze újból üzembe, utána csatlakoztassa a készülék hálózati csatlakozóját. Az UVC-lámpa csak a készülék teljes összeszerelése után gyullad fel.

Tárolás/Telelés
8 °C-os vízhőmérséklet alatt, vagy legkésőbb a várható fagyok esetén a készüléket üzemen kívül kell helyezni. Ürítse ki a készüléket, végezzen alapos tisztítást, és ellenőrizze a készülék sérüléseit. Vegye ki, tisztítsa meg, szárítsa ki és tárolja fagymentesen az összes habanyag betétet. A készüléket gyermekek számára nem hozzáférhető helyen kell tárolni. Úgy takarja le a szűrőtartályt, hogy ne juthasson bele esővíz. Ürítsen ki valamennyi tömlőt, csővezetéket és csatlakozást annyira, amennyire csak lehetséges.

Kopóalkatrészek
Az UVC-lámpa, a kvarcüveg és a szűrőhabok kopóalkatrészek, és rájuk nem vonatkozik a szavatosság.

Megsemmisítés
A készüléket a helyi törvényes rendelkezéseknek megfelelően kell megsemmisíteni. Az UVC-lámpát külön kell megsemmisíteni. Forduljon szakkereskedőjéhez.

Legkedveltebb termékek

Kosár
A kosár tartalmaKosár
A kosár üres
Szállítás

200.000,- Ft feletti rendelés esetén
a belföldi házhozszállítás ingyenes !

Megbízható cég
Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Bisnode minősítése alapján

Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. A részletes Cookie (süti) szabályzatot itt olvashatja.   

Aquakert Webáruház - OASE termékekAquakert Webáruház - FIRESTONE termékekAquakert Webáruház - MESSNER termékekAquakert Webáruház - VELDA termékekAquakert Webáruház - PONTEC termékekAquakert Webáruház - UBBINK termékekAquakert Webáruház - GORILLA GLUE termékekAquakert Webáruház - HOMEPOND termékek

 

Kertitó Webáruház - www.kertitotechnika.hu

Copyright ©, 2024 Aquakert Kft Minden jog fenntartva!

| Kapcsolat | Üzleti minősítés |
| Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi Tájékoztató |
| Jogi nyilatkozat | Süti "cookie" szabályzat |
| Letöltés | Last Modified: 2024. 03. 13. |