AQUAKERT
WEBÁRUHÁZ

kerti tó technika, tóépítés, tószűrés, tóápolás

Aquakert Webáruház

Keresés áruházbanOnline: 5

Főmenü
Menü

Filtomatic CWS 14000

átfolyó tószűrő + UV-C

Kerti tó  >  Tószűrő  >  Átfolyó tószűrő  >  Filtomatic CWS  >  Filtomatic CWS 14000

Kertitó Webáruház - OASE Filtomatic CWS átfolyó tószűrő + UV-C 1

Cikkszám: 50910 (30408350910)
Tipus: Filtomatic CWS 14000 átfolyó tószűrő + UV-C
UV-C telj. (W): 18
Tóméret max (l): 14000
Halastó méret max (l): 7000

Gyártó: OASE - Oase GmbH
Gyártó weboldala: www.oase-livingwater.com

Videó: -
Garancia: 2+1 év


Bruttó webshop ár: 211.214,- Ft

dbÚj Clear Water System technológia. Biomechanikai kerti tó átfolyó szűrő, UV-C előtisztító. Talajszinbe sűlyeszthető. Automatikus hőmérsékletfüggő UV-C vezérlés és szűrőtisztítás.
3.7 (3)

A termék értékelése! (1/5)Értékel

Piactér

PiactérPiactérDrágának találja?
Küldje el nekünk ajánlatát és mi 24 órán belül válaszolunk.
Ön mennyit adna érte ?
(egységár, csak számok)
,- Ft

Mennyiség


Név

E-mail

A szállítási cím irányítószáma


Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat:
Kifejezett hozzájárulásomat adom, hogy az általam önkéntesen szolgáltatott személyes adataimat (nev, email cím, irányítószám) az Aquakert Kft. (2600 Vác, Cserhát u. 13.; 12435007-2-13) mint adatkezelő kezelje a hozzájárulásom visszavonásáig direkt marketing célú megkereséshez, hogy számomra egyedi árajánlatot e-mailben elküldjön.
Adatkezelési Tájékoztató

Amennyiben beleegyezik kérjük ide írjon egy "kukac" jelet   
Egy próbát megér !

FiltoMatic CWS 7000/14000/25000


Üdvözöljük az OASE Living Water nevében. Ön ezen termék FiltoMatic CWS megvásárlásával jó döntést hozott. Az első használatba vétel előtt olvassa el gondosan a használati útmutatót és ismerkedjen meg a készülékkel. Az készülékkel, vagy a készüléken végzett bármilyen munka esetén tartsa be a jelen útmutatóban leírtakat. A készülék helyes és biztonságos haszálata érdekében feltétlenül vegye figyelembe a biztonsági előírásokat. Őrizze meg gondosan a jelen használati útmutatót. Ha másnak adja a készüléket, adja oda ezt a használati útmutatót is.

Rendeltetésszerű használat
A FiltoMatic CWS szűrőrendszerként +4°C és +35°C közötti vízhőmérsékletű kerti tavak mechanikus és biológiai tisztítására szolgál. A készüléket csak magáncélra lehet használni, és azt kizárólag halállománnyal rendelkező vagy anélküli kerti tavak tisztítására szabad használni.

Az OASE ClearWaterSystem bővített garanciális feltételei
A garanciából származó igények az OASE GmbH-val, Tecklenburger Straße 161, D-48477 Hörstel, Németország, szemben csak akkor érvényesíthetők, ha a kifogásolt készüléket kifizetett szállítással és saját kockázatra, az OASE szakkereskedés eredeti nyugtájával, ezzel a garancialevéllel és a kifogásolt hiba leírásával együtt küldi el.
A szennyvíz szivattyút, az UVC előtisztítót vagy a vezérlőt érintő meghibásodás esetén kizárólag a meghibásodott komponenst (szennyvíz szivattyú, UVC előtisztító, vezérlő) kell beküldeni, nem a teljes készüléket.

Biztonsági utasítások
A OASE cég ezt a készüléket a technika aktuális állása és a fennálló biztonsági előírások szerint építette. Ennek ellenére a készülékből veszélyek indulhatnak ki személyekre és dologi értékekre, ha a készüléket szakszerűtlenül, ill. nem a használati célnak megfelelően alkalmazzák, vagy ha nem veszik figyelembe a biztonsági utasításokat. Biztonsági okokból gyermekek és 16 évnél fiatalabbak, valamint olyan személyek, akik nem képesek felismerni a lehetséges veszélyeket, vagy jelen használati utasítást nem ismerik, nem használhatják a készüléket. Figyelni kell a gyerekekre, hogy ne játszanak a készülékkel.

Veszélyek a víz és elektromosság kombinációja által
- A víz és elektromosság kombinációja nem elõírásszerû csatlakoztatás vagy szakszerûtlen kezelés esetén áramütés miatti halálhoz vagy súlyos sérülésekhez vezethet.
- Mielőtt a vízbe nyúlna, feszültségmentesítse az összes vízben lévő készüléket.

Előírásszerű elektromos telepítés
- Kérdések és problémák esetén saját biztonsága érdekében forduljon villamossági szakemberhez.
- A kerti tavaknál lévő elektromos berendezéseknek meg kell felelniük a nemzetközi és helyi rendelkezéseknek. Vegye figyelembe a DIN VDE 0100 és a DIN VDE 0702 szabványokat.
- Hasonlítsa össze az áramellátás adatait az UVC előtisztító típustábláján szereplő elektromos adataival.
- A szivattyút csak rendeltetésszerűen kialakított konnektorba dugja.
- Ügyeljen rá, hogy az áramellátást hibaáram- védõberendezésen keresztül biztosítsa maximum 30 mA-es névleges áramerõsséggel.
- Úgy telepítse a FiltoMatic CWS készüléket, hogy ne álljon fenn személyi sérülés veszélye.
- A vezetékeket csak letekert állapotban alkalmazza.
- A kültéri használathoz bevetett hosszabbítók engedélyezettnek és a DIN VDE 0620 szabványak megfelelõnek kell lennie.
- Olyan védetten fektesse le a csatlakozóvezetéket, hogy az ne sérülhessen meg.
- Tartson minden csatlakozót szárazon. Fennáll az elektromos áramütés veszélye.

Biztonságos működés
- Csak akkor mûködtesse a FiltoMatic CWS készüléket, ha nem tartózkodik senki a vízben.
- Az UVC előtisztítót és a FiltoMatic CWS szennyvíz szivattyúját ne a csatlakozóvezetékeknél fogva vigye vagy húzza.
- Sérült készüléket ne üzemeltessen. Hibás elektromos csatlakozóvezetékeknél a FiltoMatic CWS nem üzemeltethető. Húzza ki azonnal a hálózati csatlakozót. Az UVC előtisztító ill. a szennyvíz szivattyú csatlakozóvezetékeit nem lehet megjavítani. Cserélje ki a komponenseket. A hibás komponenseket szakszerűen ártalmatlanítsa.
- Soha ne nyissa ki az UVC előtisztító, a szennyvíz szivattyú, a vezérlés vagy az ezekhez tartozó elemek házát, ha erre nincs kifejezett felszólítás ebben a használati utasításban.
- Kizárólag eredeti pótalkatrészeket és tartozékokat használjon.
- Soha ne szűrjön más folyadékot, csak vizet!
- Az UVC lámpa sugárzása kis adagokban is veszélyes a szemre és bőrre! Az UVC lámpát soha ne működtesse hibás házban vagy a házon kívül.
- Soha ne működtesse az UVC lámpát tisztító rotor nélkül, mivel ez egyben védelmet is nyújt az UVC sugárzással szemben.
- Az elektromos hálózat feszültségingadozásai üzemzavarokat okozhatnak.

Elhelyezés
Ahhoz, hogy a FiltoMatic CWS a kezdetektől fogva szinte karbantartásmentesen működhessen, ajánlott a kerti tavat előtte alaposan megtisztítani. Ehhez a tisztításhoz az OASE a Pondovac tóiszap szívót ajánlja. Ha a FiltiMatic CWS-t egy újonnan telepített tóban kívánja használni, ettől a tisztítástól rendszerint el lehet tekinteni.

A FiltoMatic CWS felállítása
A FiltoMatic CWS felállítását tervezze meg. A gondos tervezéssel és a környezeti feltételek figyelembe vételével optimális üzemi körülményeket teremthet a FiltoMatic CWS számára. A következő pontokkal a tervezésben kívánunk segíteni.
- A FiltoMatic CWS-től a kerti tóba történő optimális visszafolyást egy patakcsatorna biztosítja. A megszűrt tóvíz így oxigénnel dúsul, mielőtt visszafolyna a tóba. Ha a helyi adottságok nem teszik lehetővé a patakcsatorna kiépítését, a kimenetet egy DN70 csővel megfelelően meg kell hosszabbítani, hogy a megszűrt tóvíz a csövön keresztül folyhasson vissza a tóba. A DN70 cső felszerelése a Felszerelés c. fejezetben van leírva.
- A FiltoMatic CWS-t mindenképp vízszintesen kell elhelyezni, hogy túlfolyás esetén a tó ne ürüljön ki. Az elhelyezéshez használjon vízmértéket.
- Vegye figyelembe a FiltoMatic CWS nagy térfogatát és az abból adódó nagy súlyt megtöltött állapotban. Válasszon ki egy alkalmas talajt ill. talajlemezt a gödörben a FiltoMatic CWS utólagos süppedésének elkerüléséhez.
- Tervezzen be elegendő mozgásszabadságot a tisztítási és karbantartási munkák megfelelő elvégzéséhez.
- Kellő méretű gödröt ásson ki a FiltoMatic CWS felállításához (D kép). Ehhez vegye figyelembe, hogy a FiltoMatic CWS a felső szegélyig beásható.
- A tartályt töltse fel vízzel, mielőtt a földbe helyezné, hogy a tartály ott ne nyomódhasson össze.
- A szennyvíz elvezetéshez használt DN40 csővéget olyan távol vezesse a tótól, hogy a
kiszivattyúzott szennyvíz ne folyhasson vissza a tóba.

Felszerelés
A FiltoMatic CWS előreszerelten kerül kiszállítása. Kizárólag a kimenetet, valamint a bemenet és a szennyvízkimenet csatlakozásait kell felszerelnie. A szennyvízkimenet csővége átlátszó. Így a későbbi tisztítás folyamán láthatóvá válik a kiáramló víz szennyeződési foka. Ha láthatóan tiszta víz folyik ki a kimenetből, a leszivattyúzási folyamat leállítható. A tisztítás ezzel le van zárva.

Kimenet felszerelése
1.1. Helyezze a lapos tömítést a házon előreszerelt kimenet csavarra.
1.2. A kimenetet csavarja rá a kimenet csavarra.
1.3. Hosszabbítás gyanánt adott esetben csatlakoztasson egy DN70 csövet a kimenethez, hogy a megszűrt tóvíz visszafolyhasson a tóba. A DN70 cső lejtésének legalább 1,5%-osnak kell lennie.

Bemenet felszerelése
1.1. Dugja be a bemenet csővéget és a lapos tömítést a borítóanyába , majd húzza meg a zártoló menetén.
1.2. A tömlőbilincset tolja rá az Aquamax szivattyú felől érkező tömlőre. A tömlőt csatlakoztassa a bemenet csővéghez, majd a tömlőbilinccsel rögzítse. A tömlővéget a felszerelés előtt két percre tegye forró vízbe, hogy a tömlő egyszerűbben legyen rátolható a bemenet csővégre.

Szennyvízkimenet felszerelése
1.1. Szerelje fel az O-gyűrűt a kimenet csővégre, majd dugja be a borítóanyába. Utána
rögzítse az előreszerelt szennyvízkimenet menetéhez .
1.2. Húzzon rá egy DN40 csövet a kimenet csővégre. A DN40 cső végét olyan helyre vezesse el, ahol a kiszivattyúzandó szennyvíz beszivároghat a talajba. A DN40 cső lejtésének 1,5 % … 2 % között kell lennie.

Üzembe helyezés
- Tilos a készüléket fokozatmentesen állítható áramforrásra kapcsolni.
- A készüléket ne működtesse időzítő-kapcsolóval.

Óvintézkedések:
Mielőtt a vízbe nyúlna, valamint a készüléken végzett munkálatok előtt húzza ki a hálózati csatlakozót.

A FiltoMatic CWS automatikusan bekapcsol az áramcsatlakozás létrehozása után.
Bekapcsolás: Csatlakoztassa a hálózati dugót a dugaszoló aljzatba.
Kikapcsolás: Húzza ki a hálózati dugót .

A tartály feltöltése vízzel
- A FiltoMatic CWS üzembevétele előtt kapcsolja be az Auqamax szivattyút. A tartály megtelik vízzel. A tartály megtöltéséhez nyitva kell lennie a zártolónak . Ehhez ütközésig nyomja le a zártolót. Ha a vízszint a tartályban eléri a kimenetet , a megszűrt tóvíz a kimeneten keresztül visszafolyik a tóba.

Biológiai szűrőindító betöltése
Baktériumpopulációk gyors felépítéséhez az OASE Biowick CWS szűrőindító ajánlott.  Mikroorganizmusok telepednek meg a szűrőrendszerben, elszaporodnak és a fölösleges tápanyagok leépítésével gondoskodnak a jobb tóminőségről.
- A tóhoz szükséges Biowick CWS mennyiséget töltse be a betöltő nyílásba.

Felhasználás
8.1 Vezérlő áttekintés
Kijelző
LED kijelző a szennyvíz szivattyú működéséhez
LED kijelző az UVC működéshez
Gomb a szennyvíz szivattyú manuális működtetéséhez
Gomb egy tisztítóprogram beállításához a szennyvíz szivattyú számára
Gomb egy üzemi program beállításához az UVC előtisztító számára

Kijelzők a vezérlőn
A kijelzőn megjelenő értékek
− Alaphelyzetben a vízhőmérséklet mutatják.
− Az utolsó gombnyomás után 2 másodperccel automatikusan ismét a vízhőmérséklet jelenítik meg.
− A megfelelő kiválasztás után a tisztító programok jelennek meg.
− Valamelyik gomb megnyomásakor a mentett beállítások láthatók.
− Az UVC lámpa hátralévő élettartama (ó × 100).

A kijelzőn megjelenő üzenetek

− "LA" felirat 8 mp. ütemben felvillan 1×: UVC lámpa 7500 üzemórát teljesített; még 500 üzemóra van hátra.
− "LA" felirat 8 mp. ütemben felvillan 2×: UVC lámpa 8000 üzemórát teljesített és cserére szorul.
− "PS" felirat 4 mp. ütemben villog: A szennyvíz szivattyú elérte a maximális működési idejét, ezért 1,5 órára leáll.
Szennyvíz szivattyú LED
− LED zölden világít: Tartály részleges ürítése.
− LED zölden világít: Tartály komplett ürítése.
− LED pirosan világít: Szivattyú blokkolva.
− LED ki: Szivattyú nem aktív.
UVC előtisztító LED
− LED kéken világít: UVC előtisztító be van kapcsolva.
− A LED 8 mp. ütemben kéken villog: Az UVC előtisztító az Automatika (AU) üzemmódban van.
− LED ki: UVC előtisztító ki van kapcsolva.

Fontos:
Az integrált hőmérő folyamatosan méri a vízhőmérsékletet és így az üzemi programok bázisnagyságát. A szilikonos fedő védi a vezérlőt a szennyeződések elől, továbbá sem a kijelző leolvasását, sem pedig a gombok működését nem korlátozza. A vezérlő vízálló és szilikonos fedő nélkül is használható.

A szennyvíz szivattyú beállítása
A tóvíz szennyeződését a vízhőmérséklet mellett nagyban befolyásolja a halállomány. A szennyvíz szivattyú rendszeres időközönként szivattyúzza le a koszt a tartály aljáról. A négy különböző tisztítóprogram segítségével ez az intervallum egyedileg hozzáigazítható a szennyeződés mértékéhez. Egy tisztítás kb. 9 mp-ig tart. Egy tisztítási ciklus kb. 4 liter vizet fogyaszt..
Az INTERVALLUM 1 tisztítóprogram tartalmazza a legtöbb tisztítási intervallumot, az INTERVALLUM 4 a legkevesebbet. Azt a programot válassza ki, amelyik a leginkább alkalmas a tóvíz szennyeződésének eltávolításához. Kiszállításkor az INTERVALLUM 2 tisztítóprogram van beállítva.

Szennyvíz szivattyú tisztítóprogram
Ha a víz hőmérséklet <0°C illetve >35°C, akkor nem működnek a tisztító programok. A szivattyút csak kézzel lehet működtetni. A teljes leszivattyúzáshoz a PUMP gombot folyamatosan nyomva kell tartania.

Szennyvíz szivattyú tisztítóprogram beállítása
1.1. Nyomja meg az INTERVAL gombot. Ekkor megjelenik az INTERVALLUM 2 tisztítóprogram a kijelzőn.
1.2. Addig nyomogassa az INTERVAL gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt tisztítóprogram.
1.3. Engedje el az INTERVAL gombot, ha a kívánt tisztítóprogram megjelenik.
− A beállítás el van mentve, ha a kijelzőn kb. 2 másodperc után megjelenik a vízhőmérséklet.

Szennyvíz manuális kiszivattyúzása
A szennyvíz bármikor manuálisan is kiszivattyúzható.
- Nyomja meg a PUMP gombot
A LED zölden villog. A kosz kihordása nyomban megkezdődik.
- Ha a PUMP gombot 10 másodpercnél hosszabb ideig tartja nyomva, megkezdődik a tartály teljes ürítése. A zöld LED világít. A szennyvíz szivattyú legfeljebb 4 percig üzemel. Leállíthatja az ürítést, ha a PUMP gombot egyszer megnyomja.
- A túlmelegedés miatt keletkező károk elkerülése érdekében a szennyvíz szivattyú működési ideje 1,5 óránként legfeljebb 12 perc. Erősen szennyezett víz esetén a működési idő 8 percre csökken. A max. működési idő után a szivattyút már nem lehet kézzel bekapcsolni. A kijelzőn a "PS" felirat jelenik meg. A 1,5 óra leteltével a szivattyú ismét üzemkész lesz.

Az UVC előtisztító beállítása
A tóvíz algaképződés okozta szennyeződését nagyban befolyásolja a vízhőmérséklet. Az UVC előtisztító UV fénnyel távolítja el a zöld- és lebegő algákat vízalatti módban, és így fontos része a tóvíz tisztításának. A vízhőmérséklettől függően az AU üzemmódban az UVC lámpa rendszeres időközönként be- és kikapcsol, vagyis egyedileg hozzáigazítható a szennyeződés mértékéhez.
Kiszállításkor az AU üzemmód van beállítva.
- A hálózat bekapcsolásakor az AU üzemmód a Ki intervallummal kezd. Az UVC-lámpa nem világít. Ha az üzembevételkor Biowick CWS anyagot használ, megóvhatja a baktériumkultúrákat a Biowick CWS-ben.
- Ha az AU üzemmódot manuálisan választja ki, az UVC előtisztító a Be intervallummal indít.
Üzemmód beállítása az UVC előtisztító számára
1.1. Nyomja meg az UVC gombot. Az AU üzemmód megjelenik a kijelzőn.
1.2. Addig nyomogassa az UVC gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt üzemmód.
1.3. Engedje el az UVC gombot, ha a kívánt üzemmód megjelenik.
− A beállítás el van mentve, ha a kijelzőn kb. 2 másodperc után megjelenik a vízhőmérséklet.

UVC előtisztító üzemi óraszámláló lekérdezése
Az UVC előtisztítóhoz tartozó UVC lámpa élettartama kb. 8000 óra. Az integrált üzemi óraszámláló ettől az értéktől kezdve számol visszafelé.
- Az UVC gombot 5 másodpercig tartsa nyomva. A kijelzőn egy szám jelenik meg.
− A hátralevő üzemi órák számának megállapításához a megjelenő számot szorozza be 100-zal.
− Példa: kijelzett érték "45" * 100 = 4500 hátralévő üzemi óra.

Az UVC előtisztító üzemi óraszámláló visszaállítása

Az UVC lámpa cseréje után vissza kell állítani az üzemi óraszámlálót.
1.1. Az UVC gombot 12 másodpercig folyamatosan tartsa nyomva!
− 5 másodperc után megjelenik a hátralévő élettartam a kijelzőn . Ezt követően villogni kezd a kijelző. Ha a kijelzőn a vízhőmérséklet jelenik meg, akkor az üzemi óraszámláló vissza lett állítva 8000 órára.
1.2. Engedje el az UVC gombot.

Tisztítás és karbantartás
Figyelem! Veszélyes elektromos feszültség!
Óvintézkedések:
- Mielőtt vízbe nyúlna, feszültség-mentesítse az összes, vízben lévő készüléket.
- A készüléken végzendő munka megkezdése előtt kapcsolja le a hálózati feszültséget.

Tisztítsa ki a szűrőhabokat
A tisztító intervallumok a szűrőhabok szennyeződési fokától függnek. A nagyobb vízszint a belső fedél szennyeződési fok kijelzőjében azt jelzi, hogy csökken a szűrőhabok tisztítási teljesítménye. A tisztítás 75%-os szennyeződés vagy legkésőbb túlfolyás esetén válik esedékessé
Így tisztítsa meg a szűrőhabokat
1.1. A fedelet a forgó fogóval nyissa ki, majd vegye le a tartályról.
1.2. A zártolót felfelé húzva zárja be.
− Ezek után már nem folyik tóvíz a tartályba.
− Fontos: A zártoló bezárásakor víz fröccsen ki a légbeszívó csővégből.
1.3. A habtartót többször húzza fel.
− A szűrőhabok összenyomódnak. A szennyeződések kimosódnak.
1.4. A PUMP gombot a vezérlőn 10 másodpercnél hosszabb ideig tartsa nyomva.
− A LED zölden világít. A szennyvíz teljesen kiürül a tartályból.
1.5. A zártolót lefelé nyomva nyissa ki.
− A tartály újra megtelik tóvízzel.
Ismételje meg a tisztítási folyamatot a szűrőhabok erős szennyeződése esetén.

Vegye ki a tisztító komponenseket és szerelje szét őket
A szennyvíz szivattyú és az UVC előtisztító tisztításához és karbantartásához ezeket ki kell venni a tartályból. A vezérlő fel van húzva az UVC előtisztítóra. A tisztító komponensek nincsenek fixen összekötve a belső fedéllel , hanem a belső fedél ill. a zártoló vezetéseiben találhatók.
Így veheti ki a tisztító komponenseket
1.1. A fedelet a forgó fogóval nyissa ki, majd a vegye le.
1.2. A zártolót felfelé húzva zárja be.
− Ezek után már nem folyik tóvíz a tartályba.
− Fontos: A zártoló bezárásakor víz fröccsen ki a légbeszívó csővégből.
1.3. A szennyvíz szivattyút és az UVC előtisztítót egységként emelje ki a belső fedélből .
Így választja le a tisztító komponenseket és a vezérlőt egymásról
1.1. Tartsa nyomva a beakasztó kampót az UVC előtisztítón.
1.2. A vezérlőt erővel húzza le az UVC előtisztítóról.
1.3. A szennyvíz szivattyú csatlakozókábelét erővel húzza le a vezérlőről.
1.4. A nyitott perselyek védelméhez helyezze fel a szilikonos védősapkákat.
1.5. A tisztító komponenseket és a vezérlőt fordított sorrendben szerelje be.
− A vezérlő és az UVC előtisztító összeszerelésekor ügyeljen arra, hogy a nyilak a két
komponensek egymásra mutassanak. Összeszereléskor ellenőrizze az O-gyűrűk illeszkedését a vezérlő és az UVC előtisztító csatlakozóhelyein! Az O-gyűrűket szükség szerint tisztítsa meg. Ha hiányoznak az O-gyűrűk vagy nem illeszkednek megfelelően, az elektromos érintkezők rozsdásodni fognak. A komponensek tartósan megsérülnek!

A szennyvíz szivattyú tisztítása
A szennyvíz szivattyút akkor kell megtisztítani, ha erősen elszennyeződött, vagy  blokkolódik a szivattyúmotor rotorja. Ez nagyobb szennyeződések, pl. kövek miatt történhet. Ha erősen elszennyeződött, vagy blokkolt a szennyvíz szivattyú, akkor piros színnel fog világítani a LED kijelző a vezérlőn .
Így tisztítsa meg a szennyvíz szivattyút
1.1. Addig forgassa a motorházat, amíg a "Zár ki" szimbólum a felső csövön látható nyílra mutat.
1.2. Vegye le és tisztítsa meg a motorházat.
1.3. Fordított sorrendben szerelje össze.
− Fontos: A motorház csak akkor van rögzítve, ha a "Zár be" szimbólum a felső csövön lévő nyílra mutat.
1.4. Egyszer nyomja meg a PUMP gombot.
− A LED pirosról zöldre vált. A szennyvíz szivattyú bekapcsol. Egyéb esetben a szennyvíz szivattyú zavar miatt nem kapcsol be.
1.5. Tisztítsa meg a túlfolyást a felső csövön . Ehhez nyissa ki a szennycső fedőt.

UVC lámpa cseréje az UVC előtisztítóban
Figyelem! Veszélyes UV-sugárzás.
Lehetséges következmények: Súlyos szem- és bőrsérülések.
Óvintézkedések: A készüléket csak felszerelt házzal kapcsolja be.
Hibás UVC lámpa nem jelenik meg a vezérlőben. Úgy ellenőrizze az UVC lámpa működését, hogy  rendszeres időközönként betekint az ellenőrző ablakba. Az UVC lámpa élettartama korlátozott, amit annak lejárta után ki kell cserélni (lásd még az UVC
előtiszító üzemi óraszámláló lekérdezése c. fejezetet).
1.1. Addig forgassa a vízházat, amíg a "Zár ki" szimbólum az UVC felső részén (34) látható nyílra mutat.
1.2. A vízházat húzza le.
1.3. A tisztító csövet húzza le a kvarcüveg csőről.
1.4. Oldja ki a csavart a borítóanyán és csavarja le a borítóanyát.
1.5. A kvarccsövet az O-gyűrűvel egy forgó mozdulattal húzza le.
1.6. Az UVC lámpavédőt húzza le.
1.7. Az UVC lámpát húzza ki az UVC felső részén található dugaszhelyről és cserélje ki
1.8. Az UVC előtisztítót fordított sorrendben szerelje össze.
− Fontos: A vízház csak akkor van zárva, ha a "Zár be" szimbólum az UVC felső részén látható nyílra mutat.
- Összeszereléskor ügyeljen arra, hogy a borítóanya ütközése nekiütközzön az UVC felső rész ütközésének. A csavar csak ezek után csavarozható be.
- Az O-gyűrű a vízház zárján erősen ki van feszítve. Az O-gyűrűt csak akkor vegye le, ha ezt ki kell cserélni, pl. ha porózus.
- A kvarcüveg csőben kondenzvíz képződik. Ez a kondenzvíz elkerülhetetlen és nincs hatással a működésre vagy a biztonságra.
- A kvarcüveg cső idővel összekarcolódhat vagy elsötétülhet. Ebben az esetben az UVC lámpa kellő tisztítási teljesítménye többé nem biztosított. A kvarcüveg csövet ki kell
cserélni.

A tisztító rotor ellenőrzése
A tisztító rotor tisztítja meg a kvarcüveg csövet . Ezt a vízházban lévő vízáramlat hajtja meg. A tisztító rotor folyamatos rotációs mozgása hosszú távon a csapágypersely kopásához vezet.
A tisztító rotort ekkor ki kell cserélni.
1.1. Addig forgassa a vízházat, amíg a "Zár ki" szimbólum az UVC felső részén látható nyílra mutat.
1.2. A vízházat húzza le.
1.3. Ellenőrizze a csapágypersely kopási küszöbét.
− Ha a csapágypersely 0 mm-ig kopott, ki kell cserélnie a tisztító rotort.
1.4. Az UVC előtisztítót fordított sorrendben szerelje össze.
− Fontos: A vízház csak akkor van zárva, ha a "Zár be" szimbólum az UVC felső részén  látható nyílra mutat.

Szűrőhabok cseréje
A szűrőhabokat évente kell cserélni.
Így cserélheti ki a szűrőhabokat:
1.1. A fedelet a forgó fogóval nyissa ki, majd a vegye le.
1.2. A zártolót felhúzással zárja be.
− Ezek után már nem folyik tóvíz a tartályba.
− Fontos: A tolózár bezárásakor víz fröccsen ki a légbeszívó csővégből.
1.3. A habtartót többször húzza fel a belső fedélben. A víz a szűrőhabokban  kipréselődik.
1.4. A PUMP gombot a vezérlőn 10 másodpercnél hosszabb ideig tartsa nyomva.
− A LED zölden világít. A szennyvíz kiürül a tartályból.
1.5. A szennyvíz szivattyú tisztító egységét és az UVC előtisztítót emelje ki a belső fedélből.
1.6. A kék beakasztó kampókat mindkét oldalon oldja ki, a belső fedelet pedig a habtartókkal együtt vegye ki a tartályból.
1.7. A habtartót finoman húzza fel, a két beakasztó kampót a habtartón nyomjaössze és
lefelé tolja ki a belső fedélből.
1.8. A hab felső részén lévő beakasztó kampót nyomja be, és a habtartót a szűrőpatronnal együtt lefelé vegye ki.
− Fontos: Midkét egymással szemben lévő beakasztó kampót egymás után nyomjaössze, és lefelé tolja ki a belső fedélből.
1.9. A használt szűrőpatront és a hab alsó részét húzza le a habtartóról.
− A szűrőpatront szakszerűen selejtezze le.
1.10. Először az új hab alsó részt, majd az új szűrőpatront tegye fel a habtartóra.
− Figyeljen, hogy a szűrőpatron pontosan illeszkedjen a hab alsó részére.
1.11. A habtartót az új szűrő patronnal alulról helyezze be a belső fedélbe. Ilyenkor annyira húzza fel a habtartót, hogy a kettő kék beakasztó kampó és a négy fekete beakasztó kampó bepattanjon a belső fedélbe.
− Fontos: Ha mind a négy fekete beakasztó kampó bekattant a helyére, akkor a szűrőpatron a helyére került.

Komplett tisztítás elvégzése
A könnyű lebegő részecskéket a szűrőhabok mechanikusan kiszűrik és adott esetben biológiai úton lebontják. A víznél nehezebb lebegő részecskék lerakódnak a tartály alján és beszennyezik azt. Évente egyszer végezzen komplett tisztítást, lehetőleg akkor, amikor téliesíti a FiltoMatic CWS-t.

Tartály teljes kiürítése
A teljes kiürítés legfeljebb 4 percig tart.
1.1. Kapcsolja ki az Aquamax szivattyút.
1.2. A fedelet a forgó fogóval nyissa ki, majd vegye le a tartályról.
1.3. A habtartót háromszor húzza fel.
− A szűrőhabok összenyomódnak. A szennyeződések kimosódnak.
1.4. A PUMP gombot 10 másodpercnél hosszabb ideig tarts anyomva.
− A LED zölden világít. A tartály kiürül.
− Leállíthatja az ürítést, ha a PUMP gombot egyszer megnyomja. A tartály teljesen kiürült, ha a szennyvíz szivattyú lekapcsol és az átlátszó kimenet csőcsatlakozón (6) keresztül már nem folyik ki több víz.

Készülék tisztítása
Ehhez ki kell venni a lamella leválasztót és a koszpiramist . Ehhez teljesen ki kell szivattyúznia a tartályt és ki kell vennie a belső fedelet . Ehhez olvassa el a korábbi fejezeteket.
Így veszi ki és tisztítja meg a lamella leválasztót
1.1. Nyomja le a beakasztó kampót és a lamella leválasztót a tartályon található vezetésből felfelé húzza ki.
1.2. A beakasztó kampót fent a lamella leválasztón nyomja be, majd a lamella leválasztó két részét hajtsa szét.
1.3. Mindkét részt vízzel és egy puha kefével tisztítsa meg.
1.4. A lamella leválasztót fordított sorrendben szerelje össze
1.5. Helyezze be a lamella leválasztót a tartályba.
− A beakasztó kampónak be kell akadnia a zártolóba.
Így veszi ki és tisztítja meg a koszpiramist
A koszpiramist csak szükség esetén vegye ki. A ki- és beépítés jelentős erőráfordítást igényel.
1.1. Nyúljon be a koszpiramis alá és erős felhúzással oldja le a tartály alján található három tartóról.
1.2. A koszpiramist vízzel és egy puha kefével tisztítsa meg.
1.3. A tartály aljának kimosása.
1.4. A koszpiramist erősen nyomja vissza a tartókra.
− A tartókba való beakadás jól hallható ("kattanás").
A koszpiramis és a tartály alja között 8 mm távolság van betervezve. E távolság segítségével tudja a szennyvíz szivattyú kiszivattyúzni a koszt a tartály aljáról. Összeszereléskor ügyeljen arra, hogy ezt a távolságot betartja. Ne próbálja meg a koszpiramist túl nagy erővel odanyomni a tartály aljához!

Kopóalkatrészek
UVC lámpa
Kvarcüveg cső
Tisztító rotor
Szűrőpatronok

Tárolás / Telelés
A fagyos időszak előtt a szennyvíz szivattyút, a vezérlőt és az UVC előtisztítót fagymentesen kell tárolni.
1.1. Végezzen komplett tisztítást (lásd a Komplett tisztítás elvégzése c. fejezetet) és ellenőrizze a komponensek sérülését.
− A tartályt és a szűrőhabokat nem kell fagymentesen tárolni. Előtte azonban teljesen
szivattyúzza ki a tartályt.
1.2. Fedje le a tartályt, hogy ne hatolhasson be víz.
− A felhelyezett fedél ehhez nem elég, mivel a vezérlő számára fenntartott helyen víz folyik be a tartályba.

Megsemmisítés
A készüléket a nemzeti előírásoknak megfelelően ártalmatlanítsa.

Kerti tó  -  Tószűrő  -  Átfolyó tószűrő  -  Filtomatic CWS

Filtomatic CWS 7000
Filtomatic CWS 14000
Filtomatic CWS 25000

Legkedveltebb termékek

Kosár
A kosár tartalmaKosár
A kosár üres
Szállítás

200.000,- Ft feletti rendelés esetén
a belföldi házhozszállítás ingyenes !

Megbízható cég
Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Bisnode minősítése alapján

Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. A részletes Cookie (süti) szabályzatot itt olvashatja.   

Aquakert Webáruház - OASE termékekAquakert Webáruház - FIRESTONE termékekAquakert Webáruház - MESSNER termékekAquakert Webáruház - VELDA termékekAquakert Webáruház - PONTEC termékekAquakert Webáruház - UBBINK termékek

 

Kertitó Webáruház - www.kertitotechnika.hu

Copyright ©, 2022 Aquakert Kft Minden jog fenntartva!

| Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi Tájékoztató |
| Jogi nyilatkozat | Süti "cookie" szabályzat |
| Letöltés | Last Modified: 2021. 10. 21. |